top of page
  • HellasNetTv

Ανδραβίδα: Απίστευτος κυνισμός του δράστη που ζητούσε την επιείκεια αστυνομικών


Το θέμα δεν ήταν η εξιχνίαση του ανατριχιαστικού μακελειού της Ανδραβίδας από άγνωστο δράστη. Από τις πρώτες ώρες, η ΕΛΑΣ είχε στρέψει όλες τις υποψίες της στον γείτονα και σπιτονοικοκύρη της 5μελούς ξεκληρισμένης οικογένειας. Γνώριζε, λοιπόν, ποιος ήταν ο φονιάς και κυρίως την απασχολούσαν τα αδίστακτα και ζωώδη ένστικτά του, αφού από την πρώτη στιγμή η ΕΛΑΣ είχε πληροφορηθεί ότι επρόκειτο για τραμπούκο που απειλούσε και καθάριζε πάντα με τη βία και τον τρόμο. Το θέμα, συνεπώς, ήταν ο εντοπισμός και η σύλληψή του.


Το γεγονός ότι επιτεύχθηκε τάχιστα ο σκοπός, οφείλεται και πιστώνεται στην άριστη πληροφόρηση των ανδρών της Ασφάλειας. Και όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, στο ασφυκτικό μαρκάρισμα από τον ίδιο τον επιθεωρητή της ΕΛΑΣ, υποστράτηγο Απόστολο Μαρτζάκλη, ο οποίος είχε τη δική του ταυτόχρονη πληροφόρηση και κατέστρωσε το σχέδιο εγκλωβισμού του μακελάρη στο Μιντιλόγλι.

Αποδείχθηκε ότι ο βασικός πληροφοριοδότης της ΕΛΑΣ ήταν πλήρως αξιόπιστος. Μέχρι ν’ αποδειχθεί, όμως, η αγωνία και των αστυνομικών είχε φτάσει στο κατακόρυφο διότι από την πληροφόρηση τους απέρρεε ότι οι φονιάς κατέστρωνε σχέδιο διαφυγής του στο εξωτερικό!


Ο λόγος που μια «σκιά» μπήκε στο σπίτι του (άγνωστο αν ήταν ο ίδιος ή κάποιος φίλος του) είναι ότι ήθελε να πάρει λεφτά, ταυτότητα και ταξιδιωτικά έγγραφα για να υλοποιήσει το σχέδιο της διαφυγής του. Τα περισσότερα απ’ τα υπόλοιπα είναι γνωστά. Συνελήφθη και προσήχθη στην Ασφάλεια, όπου και ομολόγησε το αποτρόπαιο έγκλημά του.


Σήμερα η εφημερίδα «Πελοπόννησος» φέρνει στο φως δύο ακόμα στιγμιότυπα κατά τη διάρκεια της εξέτασής του, που φανερώνουν το θράσος και τον κυνισμό του μακελάρη.


Αρχικά, ενοχλήθηκε που οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν 15.000 ευρώ στο σπίτι του. «Μου πήρατε τα λεφτά… Γιατί μου τα πήρατε;», φώναζε σε εμβρόντητο αξιωματικό. Η έγνοιά του ήταν τα λεφτά. Ηθελε και τα… ρέστα δηλαδή.


Ακολούθησε η δεύτερη πρόκληση. Απευθυνόμενος στον ίδιο αξιωματικό της Ασφάλειας, του είπε: «Αν μπορείς, βοήθησέ με να πέσω στα μαλακά».Μ’ άλλα λόγια, προσπερνούσε κυνικά το απίστευτο κακό που είχε προκαλέσει με τέσσερις φόνους και κοίταζε το τομάρι του…


Ο αδίστακτος φονιάς-τέρας θα προσέλθει, τελικά, σήμερα στον ανακριτή στην Εισαγγελία Αμαλιάδας.

Οσον αφορά στους φόνους των δύο βρεφών της οικογένειας, ηλικίας δύο και τριών ετών αντίστοιχα, ο κ. Μαρτζάκλης είπε προχθές, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι «ο 60χρονος δεν τους έχει ομολογήσει», προσθέτοντας ότι «κατά τη διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας αναφέρθηκε στην παρουσία των δύο βρεφών στο σπίτι, λέγοντας στην συνέχεια ότι δεν θέλει να θυμηθεί τι έγινε ακριβώς και το μόνο που είπε στους αστυνομικούς ήταν ότι «αυτό που έκανα στα παιδιά, δεν συγχωρείται».


Πάντως όπως επεσήμανε ο υποστράτηγος, σχετικά με τους φόνους των δύο παιδιών, αναμένονται τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από τα δείγματα γενετικού υλικού που έχουν ληφθεί.

Ο 60χρονος ΔΒ θα εξηγήσει στον ανακριτή πώς πυροβόλησε τους γονείς και έπνιξε τα παιδιά. Ακόμα δεν υπάρχει σαφής εικόνα για το πώς έγινε το άγριο φονικό, δηλαδή ποιους σκότωσε πρώτα.


Μέχρι στιγμής, δικηγόρος επίσημα δεν τον έχει αναλάβει, καθώς οι περισσότεροι έχουν αρνηθεί εξαιτίας της αγριότητας του εγκλήματος.


Πηγή: pelop.gr

1 view0 comments

Comments


bottom of page