top of page
  • HellasNetTv

Αχαΐα: Διπλή τρικυμία για Πελετίδη - Το πολιτικό ζήτημα με τον Πείρο

Σήκωσε αντάρα η παρέμβαση του Γρηγόρη Αλεξόπουλου για το φράγμα Πείρου-Παραπείρου, υποχρεώνοντας την δημοτική αρχή να απαντήσει ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας συκοφαντεί και παραποιεί την αλήθεια. Παρέμβαση και από τους Νίκο Νικολόπουλο και Αλέκο Χρυσανθακόπουλο.


«Διολίσθηση και αντιδημοκρατική εκτροπή είναι η στάση των επτά παρατάξεων που συγκρότησαν «μαύρο μέτωπο» και λειτουργούν ως ενιαία παράταξη» υποστηρίζει η δημοτική αρχή στην απάντησή της προς τον Γρ. Αλεξόπουλο και κατηγορεί σύσσωμη την αντιπολίτευση ότι δεν σέβεται την εκλογή του Κώστα Πελετίδη με ποσοστό 71%.

«Δημοκρατία είναι να τιμάς την ψήφο του λαού και να σέβεσαι την ετυμηγορία του. Να τον υπηρετείς με πολιτική συνέπεια και όχι να παραμένεις γαντζωμένος στην καρέκλα της εξουσίας υπηρετώντας τα συμφέροντα των λίγων και ισχυρών» αντιτείνει η δημοτική αρχή και υποστηρίζει ότι η μελλοντική διαχείριση του φράγματος κρίθηκε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές, απορρίπτοντας τις προτάσεις των υπολοίπων παρατάξεων «για την δημιουργία Ανώνυμης Εταιρείας (ΕΔΣΠΠ ΑΕ) φορτώνοντας έτσι το κόστος λειτουργίας, διαχείρισης και συντήρησης του φράγματος στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών».


Η δημοτική αρχή αναφέρει στην ανακοίνωσή της ότι, μέχρι το 2026 το κόστος λειτουργίας, συντήρησης του φράγματος θα καλύπτεται από τον κεντρικό προϋπολογισμό και προσθέτει ότι «ο πατραϊκός λαός δεν πρόκειται να αποδεχτεί και να επιτρέψει το νερό που σήμερα έρχεται δωρεάν, να το πληρώνει αύριο πανάκριβα».


Ο Ν. ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Στο θέμα της διαχείρισης του φράγματος επανήλθε ο επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πάτρα», Νίκος Νικολόπουλος, εκφράζοντας την άποψη ότι ο δήμαρχος Κώστας Πελετίδης πρέπει να σταματήσει να αρνείται την εφαρμογή των αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου για την ύδρευση από το φράγμα. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χαρακτηρίζει «αντιδημοκρατική, φασίζουσα και απαξιωτική» την συμπεριφορά του δημάρχου προς το σώμα των εκπροσώπων του πατραικού λαού και θέτει σειρά ερωτημάτων, για τα οποία ζητάει απαντήσεις από την δημοτική αρχή.


Ο ΑΛ. ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Το φράγμα ανήκει στους όμορους δήμους και κάθε άλλη εξέλιξη είναι επικίνδυνη!» υποστηρίζει ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος σε ανακοίνωσή του και υποστηρίζει ότι οι απώλειες για την Πάτρα και τους όμορους δήμους τα επόμενα πέντε χρόνια θα είναι το λιγότερο δέκα εκατομμύρια ευρώ, αν δεν πάρουν οι ίδιοι το φράγμα στα χέρια τους.


Θα κινηθεί νομικά το ΠΕΑΚ

Το σχετικό αίτημα δεν έγινε δεκτό από τη δημοτική αρχή (το ίδιο είχε συμβεί και στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΠ). Η δημοτική επιχείρηση διαφωνεί με το επιχείρημα της διοίκησης του ΠΕΑΚ ότι η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων είναι κοινωφελής. Ο Ν. Παπαδημάτος υποστηρίζει ότι το κόστος του νερού πρέπει να μειωθεί και ανάφερε μετά τη χθεσινή συνεδρίαση ότι δεν δόθηκε καμία απάντηση στο ερώτημα που έθεσε γιατί υπάρχει διαφορετική τιμολογιακή μεταχείριση για το ΠΕΑΚ έναντι των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων (π.χ. Παμπελοποννησιακό). Προανήγγειλε ότι το ΠΕΑΚ θα κινηθεί νομικά, καθώς θεωρεί ότι πρόκειται για παρανομία και εμπαιγμό.




3 views0 comments

PLPtv

mail: plptv@hellasnet.tv

tel:    Athens : 2164003400

         Adv/Dpt : 2164003451

  • Facebook
  • Twitter
  • Spotify
  • Apple Music

© 2023 by The Halftimers. Proudly created with Wix.com

Το κανάλι  της Πελοποννήσου

Thanks for submitting!

bottom of page