top of page
  • HellasNetTv

Αχαΐα: Ο ιός της Βρετανίας έφθασε στην Πάτρα - Τι γίνεται στον "Αγιος Ανδρέα"


Επιβεβαιώθηκε το κακό σενάριο. Τα εργαστήρια τεκμηρίωσαν ότι ο ιός που διαχύθηκε στον «Αγιο Ανδρέα» τον Ιανουάριο ήταν μεταλλαγμένη εκδοχή του κορονοϊού της Βρετανίας, που βέβαια είναι άγνωστο πώς έφθασε μέχρι τα μέρη μας.


Αυτή είναι και η εξήγηση της ταχείας διασποράς του ιού σε πρόσωπα που παίρνουν σχολαστικά μέτρα προστασίας (12 γιατροί και νοσηλευτές). Αυτό άλλωστε το ενδεχόμενο συζητείτο ως πιο πιθανό μεταξύ των ανθρώπων του χώρου, ώσπου ήρθαν τα νέα από τα εργαστήρια: «Δυστυχώς, επιβεβαιωθήκαμε», είπε η πρόεδρος του Ιατρικού Συλλογου Αννα Μαστοράκου.


Οπως είναι γνωστό, ο μεταλλαγμένος ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και παρουσιάζει υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας σε σχέση με τη «συμβατική» εκδοχή του.


Η πληροφορία προβλημάτισε πολύ τον υγεινομικό κόσμο, γιατί πιθανή διασπορά του μεταλλαγμένου ιού στην ευρύτερη κοινότητα της περιοχής είναι μια πολύ κακή συνθήκη για τον Φεβρουάριο.


Ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοωρόπουλος, δήλωσε:

«Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα στην Α' Παθολογική μας έκανε εντύπωση η υπερβολικά γρήγορη μεταδοτικότητα του ιού. Άμεσα προχωρήσαμε, παράλληλα με την λήψη μέτρων για τον έλεγχο και περιορισμό της διασποράς, σε έλεγχο για μεταλλάξεις στέλνοντας τα δείγματα για γονοτύπηση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αθήνα, όπου και φάνηκε ότι πρόκειται για την βρετανική μετάλλαξη του ιού. Το νοσοκομείο μας βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση. Αυστηροποιούμε τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα και τονίζουμε την αναγκαιότητα εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού».


23 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΧΑΪΑ

Χθες ο ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 484 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορονοϊού (COVID-19) και 17 νέους θανάτους.

23 κρούσματα είχαμε στην Αχαΐα, 221 κρούσματα στην περιοχή του Λεκανοπεδίου Αττικής και Αθήνα, 58 κρούσματα τη Θεσσαλονίκη, 9 στην Αιτωλοακαρνανία και 4 στην Ηλεία.


ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

Με δυσθυμία και αρκετή αδιαφορία υποδέχθηκε η τοπική κοινωνία το νέο μπαράζ των μέτρων ειδικά στην Πάτρα.

Το μέτρο που τηρήθηκε ήταν η απαγόρευση της κυκλοφορίας: Ούτως ή άλλως δεν είχε νόημα να κυκλοφορεί κανείς σε μια νεκρή πόλη μετά τις 6μ.μ. Κατά τα άλλα όμως, η συμμόρφωση στη μάσκα είναι πενιχρή. Οι δρόμοι το Σάββατο ήταν γεμάτοι. Η ΕΛΑΣ κυκλοφορούσε και επιτηρούσε αλλά απέφυγε να είναι σχολαστική, γιατί ήταν χαμένος κόπος. Απλώς προσπαθούσε με την παρουσία της να περνάει αποτρεπτικά μηνύματα.


Αποδέκτης πολλών παραπόνων ο διοικητής της 6ης ΥΠε Γιάννης Καρβέλης από Πατρινούς που θεώρησαν ότι λήφθηκαν μέτρα υπερβολικά και άδικα. Τα οποία προβλέπεται να ισχύσουν μέχρι Παρασκευή, λογικά όμως θα παραταθούν αφού μέχρι την Παρασκευή δεν θα έχουν αποδώσει.


Πολιτική δήλωση έκανε ο Δήμαρχος Κ. Πελετίδης, ευθυγραμμιζομενος με τον κόσμο του λιανεμπορίου: « Ενώ η κυβέρνηση ενοχοποιεί τις ουρές που σχηματίστηκαν έξω από τα πολυκαταστήματα, είναι η ίδια υπεύθυνη, που μαζί με τα μικρομάγαζα, άνοιξε και τις μεγάλες αλυσίδες των πολυεθνικών καταστημάτων, όπου και παρατηρήθηκε ο συνωστισμός».


ΚΡΟΥΣΜΑ ΣΤΟ ΚΕΠ ΟΒΡΥΑΣ

Από τον Δήμο Πατρέων ανακοινώνεται, ότι λόγω κρούσματος covid-19 σε εργαζόμενο του ΚΕΠ Οβρυάς, η συγκεκριμένη υπηρεσία θα παραμείνει κλειστή από σήμερα και μέχρι νεωτέρας.

Για τα καθορισμένα ραντεβού δημοτών, θα υπάρξει τηλεφωνική ενημέρωση των αιτούντων, από το ΚΕΠ, για νέα ημερομηνία εξυπηρέτησης.

Για τα επείγοντα ραντεβού, παρακαλούνται οι συνδημότες μας να εξυπηρετηθούν από τα πλησιέστερα ΚΕΠ, της Παραλίας, των Βραχνεΐκων και στο Κεντρικό.

3 views0 comments

Comments


bottom of page