top of page
HellasNetTv

Πάτρα - 28η Οκτωβρίου: "Εμείς θα παρελάσουμε κι όσοι ακολουθήσουν"

Η φετινή 28η Οκτωβρίου αναμένεται εντελώς διαφορετική από όσες είχαμε συνηθίσει. Αυτό βέβαια, συμβαίνει σε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται γύρω μας από τον Μάρτιο κι έπειτα.

Φέτος, οι μαθητικές και στρατιωτικές παρελάσεις έχουν απαγορευτεί για την αποφυγή συνωστισμού του κοινού, όμως μια ομάδα χρηστών του διαδικτύου ετοιμάζει στην Πάτρα και σε άλλες πόλεις, παρέλαση και μηχανοκίνητη πορεία ανήμερα την 28η Οκτωβρίου.


ΜΟΤΟΠΟΡΕΙΑ

Οπως γράφεται σε ανακοίνωση-κάλεσμα που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης: «Θα βγούμε να τιμήσουμε τους ένδοξους αγώνες και τις θυσίες των προγόνων μας. Την Τετάρτη στις 11.00, έξω από τη Veso Mare θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση για να ξεκινήσει μηχανοκίνητη πορεία στους δρόμους της Πάτρας με προορισμό την πλατεία Εθνικής Αντίστασης όπου θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνου».


ΔΙΚΑΙΩΜΑ

Αναζητήσαμε τους εμπνευστές της ιδέας και μιλήσαμε με τον Θ.Τ. ο οποίος θα πάρει μέρος στην εκδήλωση, και μας εξήγησε τους λόγους της παρέλασης: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε αυτούς που πολέμησαν για την ελευθερία μας. Εχουμε δικαίωμα να παρελάσουμε και θα το κάνουμε. Θα το κάνουμε για εμάς και όχι για να μας δει ο κόσμος. Και μόνος μου θα πάω. Το θέμα δεν είναι να κοιτάζουμε τι κάνουν οι άλλοι, αλλά τι κάνουμε ο καθένας ξεχωριστά. Μόνο έτσι θα αλλάξουμε τα όσα ζούμε».


ΜΟΡΦΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ

Στην ερώτηση γιατί προχωρούν σε αυτή την κίνηση, το μέλος της δράσης αναφέρει: «Ολο αυτό κρύβει από πίσω και την αντίδραση του κόσμου απέναντι σε όλα. Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν πως να δείξουν τον θυμό τους για όσα θεωρούν πως αδικούνται ή στερούνται. Ζούμε σε μια εποχή που δεν κολλάνε πολλά από όσα μας λένε. Δεν μας εξηγούν για παράδειγμα γιατί να μην γίνει η παρέλαση χωρίς κοινό, οπότε πως να πειστούμε και να ακολουθήσουμε τα όσα μας προτρέπουν;».


ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικά με τις εκτιμήσεις για το πόσος κόσμος θα πάρει μέρος στην μοτοπορεία, η απάντηση αναφέρει: «Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πόσοι θα έρθουν. Μπορεί μεν πολλοί να επικροτούν τη δράση, αλλά δεν ξεχνάμε πως έχουμε γεμίσει με «επαναστάτες του πληκτρολογίου». Εμείς θα κάνουμε αυτό που θέλουμε για να τιμήσουμε τους προγόνους μας».


ΚΑΙΡΟΣ

Οι καιρικές συνθήκες ωστόσο δεν προβλέπεται να βοηθήσουν στα σχέδια των διοργανωτών, αφού για αύριο αναμένονται, σύμφωνα με το meteoclub, ισχυρές βροχές και καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση του καιρού την Πέμπτη. Εκτός από βροχή, οι μετεωρολόγοι περιμένουν για πρώτη φορά φέτος το φθινόπωρο η θερμοκρασία να μην ξεπεράσει τους 18 βαθμούς στην Πάτρα.





1 view0 comments

Comentários


bottom of page