top of page
  • HellasNetTv

Αιγιάλεια: Ηλεκτρικά ποδήλατα με μίσθωση μέσω εφαρμογής θα αποκτήσει ο Δήμος


Στην προμήθεια και λειτουργία ενός νέου ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης ηλεκτρικών ποδηλάτων στοχεύει προσεχώς ο Δήμος Αιγιάλειας, παρότι πριν από μερικά χρόνια εγκατέστησε σε σημεία του Αιγίου απλά κοινόχρηστα τέτοια, που όμως διαλύθηκαν, εκλάπησαν και στο τέλος αποσύρθηκαν.


Τώρα, στο πλαίσιο της «Βιώσιμης Αστική Κινητικότητας και Διαχείρισης Αστικών Μετακινήσεων», η δημοτική αρχή εξετάσει τη σύναψη συμφώνου συνεργασίας με το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, μέσω διπλής πρότασης, η μία για την «Ενίσχυση της Μικροκινητικότητας» και η άλλη για «Υπηρεσίες Συμβούλου Παρακολούθησης της Μικροκινητικότητας».


Τα νέα ηλεκτρικά ποδήλατα θα χρηματοδοτηθούν με 310.000 € περίπου, με προδιαγραφές αυτόματης μίσθωσης και χωρίς την παρουσία προσωπικού, μέσω ηλεκτρονικού συστήματος παροχής στους πολίτες για όσο χρόνο επιθυμούν, με την υποχρέωση να τα επιστρέψουν στα σημεία στάθμευσης που θα επιλεγούν, όπου θα κλειδώνονται και βέβαια θα φορτίζονται.


Ο Δήμος θα χρηματοδοτηθεί για το κοινόχρηστο σύστημα και ελπίζει πως με την πλατφόρμα απομακρυσμένης διαχείρισης τα ηλεκτρικά ποδήλατα δεν θα έχουν την τύχη των παλιότερων. Επ’ αυτού θα γίνουν και δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κόσμου. Ο τεχνικός σύμβουλος του έργου θα έχει προϋπολογισμό 8.000 €.

Στην επιδίωξη συγκαταλέγεται και η ενίσχυση ενός κοινόχρηστου δικτύου ηλεκτρικών και περιβαλλοντικά φιλικών οχημάτων, για βελτίωση των μικρο-μετακινήσεων.


Η υποβολή, συνολικά, της πρότασης έχει αποφασιστεί ομόφωνα από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.


Πηγή: pelop.gr

1 view0 comments
bottom of page