top of page
  • HellasNetTv

Νέα όψη αποκτούν οι εμπορικοί πεζόδρομοι του Άργους

Updated: May 21, 2020

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζεται η ανάπλαση

Σε εξέλιξη βρίσκονται τα έργα διαμόρφωσης των παλιών πεζοδρόμων του Άργους. Τα έργα αυτά τα είχε υποσχεθεί ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος ως αντίβαρο στην διαμόρφωση της πλατείας Ομονοίας (Αγίου Πέτρου) προκειμένου να μην πάψει να υπάρχει εμπορικό ενδιαφέρον σε ένα κομμάτι της πόλης όπου στεγάζονταν τα παλιά εμπορικά.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που ο ένας εκ των παλιών πεζοδρόμων ονομαζόταν οδός Ερμού, προς τιμήν του προστάτη των εμπόρων Ερμή. Όταν οι πολιτικές ονοματοδοσίες επιβλήθηκαν των παλαιών οδοσημάνσεων, άρχισε ουσιαστικά και η ταύτιση των οδών αυτών με τις ημερομηνίες που επικρατούν μέχρι σήμερα.

Η «Ανάπλαση πεζοδρόμων Άργους», είναι εκτιμώμενης αξίας 319.774,66€ (με ΦΠΑ). Το έργο αποτελείται από κατηγορίες εργασιών: Οικοδομικά με προϋπολογισμό 190.741,44€ και Ηλεκτρομηχανολογικά με προϋπολογισμό 67.141,35€ (δαπάνη εργασιών, Γ.Ε.+Ο.Ε., απρόβλεπτα).

Στα έργα περιλαμβάνεται επίσης η ύδρευση αλλά και η αποχέτευση των κατοικιών και των επιχειρήσεων. Παράλληλα η ανάπλαση προβλέπει την κατάργηση των «πολυβολείων» όπως έλεγαν οι περίοικοι τις τεράστιες τσιμεντένιες ζαρντινιέρες. Υπολογίζεται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί το περί τα τέλη Ιουνίου.

Πηγη: anagnostis.org



10 views0 comments
bottom of page