top of page
  • HellasNetTv

Πάτρα: Διαμαρτυρία σήμερα του Εργατικού Κέντρου έξω από τον ΟΣΕ

Updated: Apr 3, 2023

Διαμαρτυρία έχει προγραμματίσει για σήμερα στις 7.30 το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας έξω από τον σταθμό του ΟΣΕ, με αφορμή το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Σε αυτή συμμετέχει και ο Δήμος Πατρέων και όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του: “Η Δημοτική Αρχή της Πάτρας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, θα συμμετέχει σήμερα στην κινητοποίηση που διοργανώνει στις 7.30 το απόγευμα το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, στον σιδηροδρομικό σταθμό του ΟΣΕ (Αγίου Νικολάου), για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, απαιτώντας να διερευνηθούν άμεσα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτήν την τραγωδία και να μην συγκαλυφθεί τίποτα”.

Στη διαμαρτυρία τη συμμετοχή της γνωστοποίησε και το Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Παράρτημα Πάτρας. Όπως αναφέρει: “Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους τα ξημερώματα της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, με συνέπεια το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στη χώρα μας και ένα από τα χειρότερα στη σύγχρονη ιστορία της Ευρώπης. Βρισκόμαστε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με την πολιτική κόστους- οφέλους που τις συνέπειες της καλείται να πληρώσει ξανά ο λαός. Αυτή τη φορά μετρώντας νεκρούς και μάλιστα σε μια εποχή που η ανάπτυξη της τεχνολογίας θα έκανε τους πάντες να το θεωρούν αδιανόητο.

Η ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ αποτελεί στην ουσία τον προάγγελο αυτής της τραγωδίας αφού η κυβέρνηση της ΝΔ και η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ την ξεπούλησαν,την λεηλάτησαν, και τη διέλυσαν. Στόχος η μετατροπή της ΤΡΑΙΝΟΣΕ σε «κερδοφόρα» εταιρεία, αδιαφορώντας προκλητικά για τις συνέπειες. Η ρίψη ευθυνών μεταξύ ΟΣΕ και Hellenic Train δεν μπορεί να συγκαλύψει την πολιτική ευθύνη που υπάρχει για την κατάσταση των σιδηροδρομικών γραμμών της χώρας μας”.

Το κεφάλαιο για ακόμα μια φορα εκμεταλλεύτηκε ένα δημόσιο αγαθό χωρίς όρους και όρια. Η ευθύνη τους είναι τεράστια.

Δεν θα μείνουμε θεατές σε αυτό το έγκλημα. Δεν θα επιτρέψουμε να μπαίνουν οι ζωές μας στο ίδιο ζύγι με τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Δεν θα ξεπλύνουν με το αίμα του λαού τις ευθύνες τους όλες οι κυβερνήσεις που μετέτρεψαν τις μαζικές μεταφορές από αγαθό σε εμπόρευμα και την προστασία της ανθρώπινης ζωής τη μετράνε και την υπολογίζουν με το πόσο τους κοστίζει. Εκφράζουμε τη βαθιά οδύνη μας για τις χαμένες ζωές. Στεκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των συνανθρώπων μας που έχασαν άδικα τη ζωή τους ή τραυματίστηκαν.





5 views0 comments
bottom of page